1276929.jpg

Riitta Uusitalon työ on kuvattu tänään Keski-Suomen museon yläkerran näyttelyssä

Noeijoo houkutteli kirjoituksessaan miettimään, millaista elämä olisi, jos ihme tapahtuisi ja kaikki toiveeni toteutuisivat. Meri kirjoitti jo omasta ihmeestään ja se kuulosti niin ihanan houkuttelevalta, että mieleni lähti oitis loihtimaan omaa unelmaani. En ole koskaan ennen oikein ajatellut tältä kantilta asioita.

"Asun siis mieheni ja ehkä pienen koiran kanssa hiekkapohjaisen järven rannalla kaupungissa. Järvi on sama kuin Merillä, joka asuu siellä hillasuon puoleisessa päässä ja Noeijoolla, joka asuu siinä välillä. Mieheni on jokin aika sitten voittanut lotossa pienen summan, jolla on taiottu loput velat pois ja rakennettu itse suunniteltu talo (ja ostettu miehelle lopultakin se Audi).

Talon ympärillä on isoja puita sekä rönsyilevän runsas puutarha. Kasvatan kukkia, paljon erilaisia kukkia ja nautin niiden seuraamisesta ja väriloistosta. Apunani käy pari kertaa viikossa puutarhuri.

1276930.jpg

Pidän kovasti Riitta Uusitalon töistä. Näistäkin otin kännykällä kuvat katsellakseni kotona lisää
enkä huomannut katsoa edes nimiä


Teen töitä osa-aikaisesti. Välillä olen opiskelemassa jotakin uutta mielenkiintoista tai kouluttamassa ja vetämässä erilaisia kursseja. Lopultakin on tarpeeksi aikaa muuhunkin kuin työssäkäymiseen.

Harrastan puutarhan lisäksi valokuvausta ja käyn erilaisia kursseja kehittyäkseni kuvaajana. Laulan kuorossa ja nautin säännöllisistä liikuntavuoroista naapurin naisten kanssa. Uskallan myös tarttua maalaamiseen ja löydän lopultakin itsestäni aidon koloristin.

Järven ympärillä asuvien naisten kanssa harrastamme kaikenlaista kivaa yhdessä miesten  pitäessä taloja pystyssä. Terveinä ja hyväkuntoisina kiertelemme vapaa-aikoina miehen ja joskus ystävien  kanssa metsissä ja maailmalla ilman taloudellisia huolia.

Mieskin on yhtäkkiä huomannut, että kun vaimoa katsoo kauniisti silmiin ja puhuu hieman kukkaiskieltä, niin elo muuttuu paljon hauskemmaksi kaikille.

1276938.jpg

Riitta Uusitaloa tämäkin

Nuoriso asuu samassa tai lähikaupungissa ja on onnellisesti naimisissa ja mieleisissään hommissa. Nuoret osaavat nauttia elämästään eivätkä polta itseään loppuun työssä. Jälkikasvua alkaa vähitellen siunaantua koirien lisäksi. Tapaamme usein, saunomme, uimme, syömme pihalla puun alla ja juttelemme myöhään yöhön, soutelemme järvellä ja iloitsemme elämästä.

Ja maailma on paikoillaan ja ihmisillä on hyvä tahto."