1082974.jpg

Heti kun mittari laskee pakkasen puolelle, pärähtävät lumitykit päälle ja kaupungin laskettelukeskus aloittaa toiveikkaan lumettamisen, taas kerran. Viime yönä kävellessäni kotiin pikkujouluista katselin valaistua rinnettä, tykkilumen lentoa ja täyskuuta. Tuntui alustavasti siltä, että joulu voi olla tulossa! Hurina kuuluu yötä päivää, mutta se on jotenkin mukava ääni, se tietää hyvää. Vaikka itse lopetin laskettelun opiskeluaikoihin, viettivät poikani siellä talvikauden jokseenkin tiiviisti  teinivuosinaan.

1082978.jpg

Ensilumenlatu on saatu kuntoon ja vauhdikkaita kuntohiihtäjiä suihkii ohi paljon. Aika hyvin, kun muualla lumikerros lasketaan millimetreissä, arvioisin että noin kolme.

1083012.jpg

Joku on kävellyt hyvin suoran polun jyrkkään mäkeen, joka on liukaskin.

1083000.jpg

Vuorilampi on pieni ja mukava kiertää. Lammella on kaksi saunaa ja uimaranta. Savusauna lämpiää tilauksesta. Täältä lähtee sen seitsemän erilaista polkua metsään, aina joku vuodenaikaan sopiva reitti.

1083004.jpg

Laavulla saa tehdä nuotion ja syödä eväitä. Nyt siellä oli kaksi äitiä lapsineen eväsretkellä, kesäiltaisin usein nuorisoa. Tykkäsivätpä omatkin ryystää siellä olutta alaikäisinä!

1083551.jpg

Tämä lampi on hiljainen ja laiturilla kesäisinä sunnuntaiaamuina istuessa tuntee helposti olevansa omalla mökillään. Vastapäätä kohoaa Matti Nykäsen mäki.

1083631.jpg

Muuta elämää ei ole tänään ollutkaan. Päänsärky ja niskakipu on seurausta pikkujouluista (neljä tuntia ja kaksi lasia punaviiniä!), päivä on kulunut  särkylääkkeen ja kaurapussin  kanssa. Onneksi mies on pitkämielinen.