999377.jpg

Täsä mää pie joka päivä jöötä kaike maalima renttahelekuille.

999380.jpg

Oulun torilla on lokakuun tihkusateisena arkipäivänä hiljaista, niin kai muuallakin. Kesällä touhu on kovin toisennäköistä. Nyt alan huomata yhä enemmän pohjoisen eksotiikkaa, on ihana katsella tuttua kaupunkia turistin silmin.

999389.jpg

Oulun kaupunki on seuraavan kuntaliitoksen myötä poronhoitoaluetta, näin muistelen kuulleeni.
999397.jpg

Ranta-aitoissa on aitoa mennen ajan tunnelmaa, kaupan on mitä vain ja kaupanteon lomassa ukoilla on aikaa jaaritella ummet ja lammet. Minusta on nykyisin ihana kuunnella salaa ukkojen jorinoita ja toria parempaa paikkaa siihen ei olekaan.

999392.jpg

Eikö käy vähän sääliksi? Komea eläin, siinä töröttää seinässä.

999402.jpg

Tämän talon nimi on Neeterlaaki eli Nederlag=alavarasto. Toimi Kalevan varastona joskus aikoinaan, tiesi äitini, joka tietää paljon.

999406.jpg

Komia on kauppahalli Oulussakin ja suosikkipaikkojani. Sieltä haetaan monenlaisia herkkuja ja siellä käydään kierroksella joka reissulla. Nyt sen kanssa herkuista kilpailee Stockmannin ruokaosasto, harmi vain.

999440.jpg

Aittarivi rannassa on viehättävä, mutta nyt putiikit on suljettu talveksi.

999441.jpg

Ovatko nämä markkeeraamassa terva- vai sillitynnyreitä? Kun olin lapsi, torilta haettiin nahkiaisia, naurishaudikkaita, juustoleipää ja suolaista maalaisvoita, kaikki lapsen mielestä kammottavia ja haisevia ruoka-aineita.