1699808.jpg

Tätä mainiota kesäruokaa tein eilen, kun torilta sain tuoreita savumuikkuja. Jos sattuu saamaan makeita ja kypsiä tomaatteja samaan aikaan, makuhermoja hemmotellaan ihan toden teolla.

No ei ollut ihan niin makeita meidän tomaatit, joten ripottelin kastikkeeseen  varmuuden vuoksi hiukan sokeria ja  puolitin muutenkin kastikkeen määrät, mutta en muita -ja sitten söimme kaiken miehen kanssa kahteen pekkaan siikli-perunoiden kanssa. Savukalan suolaisuus vaihtelee, nyt ei ollut suolaisia, joten kastikkeeseen oli suolakin tarpeen.


½ kg savusilakoita tai –muikkuja –tuoreet parhaita

3-4 kypsää tomaattia

 

Kastike:

2 rkl valko- tai punaviinietikkaa

vajaa 1 dl ruokaöljyä –kylmäpuristettu rypsiöljy maistuu tässä hyvältä

3 kesäsipulia silputtuna

1 valkosipulin kynsi

mustapippuria, suolaa maun mukaan

 

Perkaa silakat kauniiksi, nahattomiksi fileksi ja viipaloi tomaatit.

Valmista kastike.

Lado tarjoiluvadille kerroksittain savumuikkufileitä ja tomaattiviipaleita ainakin kahdeksi kerrokseksi. Lusikoi joka väliin salaatinkastiketta ja pyöräytä hiukan mustapippuria myllystä.

Saksi pinnalle ruohosipulia tai sipulinvarsia koristeeksi.

 

Ohje on Hannu Merikosken antama ja Glorian toisesta ruokakirjasta. Sieltä on hänen toinenkin  ohjeensa, suursuosikkimme suppilovahveropiirakka, joka on nuoremman pojan mielestä "ihan kurgo". Taidanpa syksymmällä kertoa siitäkin enemmän.



-Mietin tässä muuten illalla mahdollista uutta nimeä blogilleni ja mies ehdotti nimeksi Jääkaapilla...