1650982.jpg

Sain Krisulta haasteen, jossa kysellään vähän menneistä, nykyisistä ja tulevista.

10 VUOTTA SITTEN
Olin ensimmäistä kertaa osa-aikalisällä puolipäivätyössä, siis paljon kotona. Koin että silloin alkoi uusi, oma elämä pelkän työssä puurtamisen sijasta. Kesällä oli paljon vapaata ja rentoutuneena tunsin olevani onnellinen ja vapaa. Aloitin laihduttamisen, menimme parisuhdeterapiaan, toimin aktiivisesti yhdistysasioissa pari vuotta.

Pojat olivat 12 ja 15 ja nauttivat keskenään kotona olosta, kun me vanhemmat lähdimme Prahaan viettämään 20-vuotishääpäiväämme. Nuorin oli tosin kelkottu Ouluun isovanhemmille, mutta hän päätti tulla sieltä kesken viikon takaisin veljensä luokse.

VIISI ASIAA TEHTÄVÄLISTALLA
Tunnepäiväkirjan pitäminen iltaisin tahtoo ainakin unohtua, ilta menee liian nopeasti.
Makuuhuoneen lipaston maalinpoisto ja uudelleenmaalaaminen odottaa jo toista vuotta. Kamalannäköinen hökötys, josta ehkä mieluummin haluaisin päästä jo eroon. Uusi lukuvalosysteemi ja päiväpeite tarvitaan myös makuuhuoneeseen. Tähän asti mieleistä ei ole löytynyt enkä ehdi etsiäkään mistään.


1651099.jpg
SUOSIKKIVÄLIPALOJA
Napsin mitä tahansa, mutta tavallisesti käteen osuu omena

, manteleita tai pähkinöitä, porkkana tai rasvatonta jukurttia. (Ja jäätelöä, milloin ikinä sitä vaan on pakastimessa.)

MITÄ TEKISIN, JOS OLISIN MILJONÄÄRI


Ostaisin tai rakennuttaisin juuri sopivan talon järven rannalle lähellä kaupunkia. Laitattaisin siihen maalämmön. Palkkaisin puutarhasuunnittelijan ja tarpeellista apuväkeä puutarhan perustamiseen.
Jättäytyisin heti puolipäiväiseksi omassa virassani. Palkkaisin personal trainerin pakottamaan minut liikkeelle. Aloittaisin koemielessä plastiikkakirurgilla uuden ultraäänimuotoilun, jolla voi poistaa ihonalaista rasvaa kehosta ilman veistä.


Ja sitten ostaisin uuden Jaguar XF:n itselleni ja muille perheenjäsenille heidän toivomansa asunnot ja menopelit. Noin niin kuin aluksi.

PAIKAT, JOISSA OLEN ASUNUT


Oulu, Basel, Jyväskylä. Ei kovin kummoista.

619258.jpg

Haastetta voi jatkaa eteenpäin, joten heitän tämän Vickille, Merille, Noeijoolle, Sooloilijalle: tehkääpä, jos kiinnostutte!