1519593.jpg

Kävin tänään yhden päivän töissä loman jälkeen sopivasti ennen viikonloppua. Eipä ollut tungosta teillä ennen kahdeksaa, vain muutama harva oli eksynyt kesäpäivänä työmatkalle. Olinkin ihan puusta pudonnut alkuunsa, onneksi työkaveri oli järjestänyt minulle pehmeän laskun ja sain rauhassa tuijotella sähköposteja ja yrittää tehdä niille jotakin. Sijainen puolestaan oli tehnyt asiakastyöt alta pois, joten saatoin keskittyä paperitöihin. Ei kiirettä, ei stressiä, ihanaa!

Löysin vasta  muistaakseni Monkeyfoodista (en löytänyt tosin enää) hyvän tai itse asiassa loistavan salaatinkastikkeen. Alunperin ohje on joka tapauksessa Maku-lehdestä, siis tästä. Annos on iso, kahdelle riitti meillä tästä määrästä kolmeen salaattiin.
 
2 l erikoissalaatteja revittynä, kuten mitsunaa ja tatsoita (TAI mitä tahansa vihreää)
Kastike
1/2 dl unikonsiemeniä
1 muna keitettynä
1 dl sipulinvarsia paloiteltuna
3/4 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi paloiteltuna
2 rkl sitruunamehua
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
2 tl sinappia (esim. dijon)
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Paahda unikonsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne tuoksuvat. Siirrä siemenet syrjään odottamaan.
Keitä muna kovaksi (8 minuuttia) ja jäähdytä. Mittaa kaikki kastikkeen aineet unikonsiemeniä lukuun ottamatta kapeaan kulhoon ja soseuta sauvasoseuttajalla tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon siemenet.
Kumoa salaatti kulhoon ja kaada päälle kastiketta. Nostele salaattia, jotta kastike leviää tasaisesti.

Kastike on aika ruokaisa, joten tämä kävisi hyvin pääruokasalaatistakin sopivasti höystettynä. Tänä iltana söimme sitä savulohen kanssa.

Mainiota perjantai-iltaa ja viikonloppua!