Aino Kajaniemen kuvakudos, valokuva otettu postikortista.
Kolmen vartin unet, ruoan valmistusta. Siinä vaiheessa herää jo pääkin elämään ja jaksaa lähteä kahdeksalta miehen kanssa ulos kevätilmaa ihailemaan. Reipasta kävelyä kosteanraikkaassa ja otsonintuoksuisessa illassa. Kevättalvi, kaikestahan sen jo huomaa!
Illalla maistuukin jo Vicki Lin kana-kookoskeitto, joka on suursuosikkimme. Lisään siihen tavallisesti vielä reilusti kesäkurpitsa- ja paprikasuikaleita ja parsakaalipaloja, niin se käy pääateriasta.
VICKI LIN KANA-KOOKOSKEITTO (4-6 annosta)
1 rkl öljyä
2 tl currya
300 g broilerinrintafileesuikaleita
muutaman sentin pala tuoretta inkivääriä
1-2 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
5 dl kanalientä (vesi+kanaliemikuutio)
1 tlk (4dl) kookosmaitoa
1-2 tuoretta chiliä
3 rkl soijakastiketta
½ tl aromisuolaa
½-1 sitruunan mehu
2-3 rkl Maizena-suurustetta (vaalea)
1 tl basilikaa ja kourallinen persiljaa
- Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi, hienonna sipulit. Leikkaa chilit pituusuunnassa halki, huuhdo tai raaputa siemenet ulos ja leikkaa palot ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna kattilan pohjalla öljy ja ripottele mukaan curryjauhe sekä sipulisilppu ja inkiväärilastut. Lisää broilerinpalat ja kääntele hetki. Lisää kanaliemi ja anna kiehua n.5 minuuttia.
- Lisää kookosmaito ja chilisuikaleet, anna kiehua kypsäksi.
- Mausta ruoka soijalla, aromisuolalla ja sitruunamehulla. Ripottele mukaan suurustejauho, anna kiehahtaa ja koristele keitto tuoreella basilika-persiljasilpulla. Tarjoa lisänä hyvää leipää.
Sori ystävät, laitoin tuon inhoamani sanatarkistuksen päälle, kun tuli nyt jo toisen kerran roskakommentti. Aina niitä yhden poistaa, mutta joskus saattaa useitakin kerralla ja silloin menee hermot.
-No enpä laittanutkaan, ei nimittäin tunnu onnistuvan minkäänlainen kommentointi taas vaihteeksi. Palataan asiaan huomenna.